Waarom ‘The Donald’ de verkiezingen moet (en zal) winnen

gepubliceerd op 06 november 2016 om 14:34

De Europese media haten Trump. Hij is immers alles wat het establishment niet wil zijn: niet-politiek correct, anti-immigratie, voor vrij wapenbezit, islamkritisch, onafhankelijk, conservatief, … Trump moest en zou afgeschilderd worden als een gevaarlijke gek, een bruut, een agressieve dommerik, een seksistische vrouwenhater, een vreemdelingenhater, een populist. Veel was uiteraard niet genoeg. Samen met Trump moesten ook zijn kiezers eraan geloven. Die zijn verzuurd, gefrustreerd, dom, racistisch en naïef. Als er al een ‘verstandige’ Trump-kiezer zou zijn, gaat hij/zij naar de stembus met ‘dichtgeknepen neus’ en stemt hij/zij ‘niet voor Trump maar tegen Clinton’. Geen journalist die eraan denkt om op zoek te gaan naar de redenen waarom op 8 november tientallen miljoenen Amerikanen met enthousiasme, inhoudelijk goed geïnformeerd en bewust voor Trump zullen stemmen. De aversie tegen Trump zorgt ervoor dat de Europese media alle objectiviteit hebben laten varen en een nooit geziene hetze hebben ontketend. Wie echter de Amerikaanse media volgt, die veel meer diversiteit herbergen dan de Europese, weet ondertussen wel beter.

Trump heeft de verkiezingen al gewonnen

Met zijn nominatie als presidentskandidaat van de Republikeinse partij heeft Trump de verkiezingen eigenlijk al gewonnen. Hij heeft de rechtse stok in het politiek correcte hoenderhok gegooid. Daardoor is hij erin geslaagd om het taboe omtrent immigratie, islam en multicultuur te doorbreken en van de agenda van het volk de verkiezingsagenda te maken. Wereldwijd heeft dat gevolgen. Als de grootste democratie ter wereld onbevangen het debat over deze taboe-onderwerpen durft te voeren, waarom wij dan niet? Meteen kennen we ook de reden waarom de traditionele media zich verzetten als een duivel in een wijwatervat tegen Trump en zijn ideeën. Daarbij wordt stelselmatig dezelfde strategie gebruik: discussieer niet over zijn ideeën maar speel op de man. Trump is ook een van de eersten om zich van de pers niks aan te trekken. Integendeel, hij valt de pers keihard aan en oogst daardoor veel sympathie bij de publieke opinie en de gewone Amerikaan die de media al evenmin vertrouwt. Meteen slaat Trump twee vliegen in één klap: hij veegt het politieke establishment (politiek en media als handlangers van elkaar) op één hoop en ontmaskert zo de ‘powers that be’.

Het ‘Trumpisme’ werkt!

Trump houdt zich niet aan de ongeschreven regels van ‘Capitol Hill’ (zeg maar onze lokale ‘Wetstraat’). Hij zegt wat de man in de straat denkt over niet-politieke correcte thema’s en hij doet dat zonder een blad voor de mond te nemen. Hij valt zijn tegenstander – zonder pardon – rechtstreeks aan. ‘Crooked and lying Hillary should be in jail’. Van de huichelachtige ‘cameraderie’, de schouderklopjesmentaliteit, de compromis- en consensuspolitiek heeft Trump geen last. Klinkt het niet dan botst het maar. Geen gepolijste teksten, geen tientallen woordvoerders, geen spindokters en reclamejongens maar Donald Trump. Niks meer maar ook niks minder. ‘Populisme’ heet dat dan. Nee, het is verfrissend: eindelijk iemand die zonder franjes zegt wat hij echt denkt.

Niemand bezit Trump

The Donald is een selfmade man. In tegenstelling tot de meeste andere politici creëert hij jobs via zijn vele bedrijven in plaats van jobs te beloven. Hij betaalt zijn campagne zelf. Hij spreekt voor de vuist. Hij heeft zijn (vele) geld verdient door hard te werken. Hij is een zeer succesvol zakenman en hangt dus van niemand af. Kortom, niemand bezit Trump. Clinton daarentegen is een carrièrepolitica die via haar Clinton Foundation volledig afhangt van lobby’s en bedrijven allerhande. Landen zoals Saoedi-Arabië, Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten geven tientallen miljoenen aan de Clinton Foundation in ruil voor allerlei deals. Aan die corrupte politiek wil de Amerikaanse kiezer een einde maken door op Trump te stemmen.

10 redenen waarom Trump de presidentsverkiezingen moet (en zal) winnen

1. Trump is een manager
Trump is een zakenman die een gigantisch imperium leidt. Wie een grote multinational succesvol kan managen, kan ook de VS leiden.

2. Trump is onafhankelijk
Niemand bezit Trump. Hij is financieel en politiek onafhankelijk. Trump is een kandidaat van het volk en niet van een lobby- of belangengroep.

3. Trump wil Amerika teruggeven aan de Amerikanen
‘We the People’ is de openingszin van de Amerikaanse grondwet! Trump wil de politieke macht teruggeven aan het Amerikaanse volk. Nu immers regeert ‘Capitol Hill’ over het volk.

4. Trump zegt wat de man in de straat denkt
Trump is allesbehalve politiek correct. Hij spreekt over de thema’s die het gewone volk interesseren en hij doet dat zonder een blad voor de mond te nemen.

5. Trump staat voor ‘America First’
Trump wil dat de Amerikaanse regering zich vooral concentreert op Amerika in plaats van overal ter wereld als politieman op te treden. Trump zal terughoudende optreden in de wereld en meer aandacht aan de VS besteden.

6. Trump zal ‘The Wall’ bouwen
Amerika wordt overspoeld door illegale vreemdelingen, meestal uit Zuid-Amerika. De VS telt wellicht meer dan 5 miljoen illegalen. Trump wil een muur bouwen tussen de VS en Mexico en de illegalen repatriëren. Hij zal dat ook doen.

7. Trump zal IS uitroeien
De Amerikanen zijn 9/11 nooit echt te boven gekomen. Trump zal IS zonder genade bestrijden en uitroeien. Hij is bereid om daarvoor samen te werken met Poetin.

8. Trump is islamkritisch
Trump bakt geen zoete broodjes met de islam. Hij wil de grenzen sluiten voor moslimradicalen en de islam in de VS aan banden leggen.

9. Trump is de underdog
Het is allen tegen één, allen tegen Trump. De Amerikaanse kiezer herkent zich in Trump. Hij vecht moedig en onverschrokken tegen het politieke establishment, de mainstream media en iedereen die hem aanvalt of wil dwarsbomen.

10. Trump is duidelijk: ‘Make America great again!’
Trump draait niet rond de pot. Hij is eerlijk. Trump is trots op zijn land en wil dat anderen dat ook zijn. De Amerikanen zijn patriotten en Trump is hun leider.

Filip Dewinter