Vlaams Belang wil vrijdag betogen naar aanleiding van extremistische moslimbeurs in Brussel

gepubliceerd op 04 november 2014 om 14:31

[PERSBERICHT – 04 november 2014]

Filip Dewinter: “Moslimbeurs is broeihaard van moslimfundamentalisme”

 

Van 7 tot 10 november organiseert GEDIS (Groupe Édition Diffusion Services) in Tour en Taxis te Brussel de derde moslimbeurs. GEDIS is een salafistische  organisatie die aanleunt bij de moslimbroederschap. 

Zo is de Directeur-Generaal van GEDIS, Ratib Nabulsi, gewezen voorzitter van de UOIF  (Union des Organisation islamiques de France)” een organisatie die openlijk sympathiseert met de moslimbroederschap. Op deze beurs worden een aantal fundamentalistische moslimsprekers verwacht: Taric Al-Suwaidan  is de leider van de Koeweitse moslimbroeders en staat dicht bij Hamas. In het verleden liet hij zich opmerken door allerlei uitspraken waarbij hij o.a. de volledige uitroeiing van de joden eiste. Ook Achmed Jaballah, een Tunesische salafist leunt nauw aan bij Hamas. Hij komt er spreken over “Sharia, Jihad, en kalifaat: de juiste betekenis”. Yakob Mahi, ook een van de sprekers op de beurs, is een negationist  die al geruime tijd in allerlei geschriften de Holocaust ontkent. Op de sprekerslijst staat ook  Ahmed Jaballah, een moslimprediker die extreme standpunten over homoseksualiteit inneemt.

Volgens het Vlaams Belang horen deze haatpredikers hier niet thuis. Openlijk  bepleiten zij het gebruik van geweld, verdedigen zij terroristische organisaties zoals Hamas en bepleiten zij het negationisme en het anti-semitisme. Eerder had Filip Dewinter een schrijven gericht aan de ministers van Buitenlandse en Binnenlandse zaken met de vraag om Tariq Al-Suwaidande leider van de Koeweitse  moslimbroeders, de toegang tot ons land te ontzeggen.

Het Vlaams Belang meent echter dat er meer aan nodig is dan alleen enkele parlementaire vragen en dito initiatieven. Daarom werd een schrijven gericht aan de burgemeester  van Brussel  met de vraag tot toelating van een betoging aan Tour en Taxis naar aanleiding van de opening van de moslimbeurs op vrijdag 7 november aanstaande om 19u. Het Vlaams Belang wil hiermee protesteren tegen de komst van islamitische fundamentalisten naar ons land.

Filip Dewinter
Volksvertegenwoordiger