Vlaams Belang voert solidariteitsactie aan Nederlandse ambassade in Brussel – woensdag 20 januari 11 uur

gepubliceerd op 19 januari 2010 om 16:41

Proces tegen Geert Wilders draait uit op monddood maken van islamcritici

Woensdag gaat in Nederland het proces tegen Geert Wilders van start. Wilders zou zich schuldig hebben gemaakt aan het “aanzetten tot discriminatie jegens moslims, Marokkanen en andere niet-westerse allochtonen”. Het proces tegen Geert Wilders vertoont veel gelijkenissen met de processen tegen het Vlaams Blok/Vlaams Belang. Het betreft eveneens een poging tot het monddood maken van een niet politiek-correcte partij die kritiek heeft op de ongebreidelde immigratie, de multicultuur en de toenemende islamisering. Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Nederland staat de vrije meningsuiting op de helling. Het proces tegen Wilders en een eventuele veroordeling komt in de praktijk neer op een georganiseerde moordpoging op één van de belangrijkste politieke stromingen in Nederland.

Het Vlaams Belang is alleszins solidair met Geert Wilders en klaagt de heksenjacht en de politieke lynchpartij aan. Op woensdag 20 januari om 11 uur organiseert het Vlaams Belang een solidariteitsactie voor de Nederlandse ambassade in Brussel. Een delegatie van een 100-tal mandatarissen en militanten zal voor de ingang van de ambassade actievoeren. Filip Dewinter zal er om 11.30 uur het woord voeren.

Tevens zal een delegatie van parlementsleden aan de Nederlandse ambassadeur een schrijven aan de Nederlandse regering overhandigen.