Vlaams Belang voert actie tegen nieuwe megamoskee op Luchtbal Antwerpen

gepubliceerd op 20 oktober 2016 om 14:17
MoskNee

Ondanks een dubbelzinnig bericht in de media komt de nieuwe megamoskee aan de Noorderlaan 120 er wel degelijk. Filip Dewinter kreeg bevestiging van het Antwerps stadsbestuur dat Bpost het betreffende postgebouw heeft verkocht aan de hoogste bieder: Centrum Toekomst Luchtbal vzw (CTL), dat nu moskee Attawhid runt in de Havanastraat achter de politiekazerne. CTL zamelt daarvoor 850.000 euro in (zie flyer als bijlage). Bpost heeft in het contract met CTL bedongen dat het een deel van het pand (182 m2) zal huren voor het bedrag van 15.600 euro per jaar, om het postkantoor te behouden.

Dit dossier is een typisch voorbeeld van islamisering: wat begon als een kleine garageboxmoskee in de Baltimorestraat, werd een volwaardige moskee in de Havanastraat in dezelfde buurt en wordt nu een megamoskee van 1000 m2 voor vele honderden moslim, even verderop aan de Noorderlaan 120.

Ondanks de islamitische aanslagen en de aanhoudende verhoogde terreurdreiging gaat de islamisering van Antwerpen dus gewoon voort. Het Vlaams Belang verzet zich hiertegen en zal vrijdag a.s. om 11u ter plekke een symbolische actie houden.

Filip Dewinter zal de nodige toelichting geven.

Afspraak dus op vrijdag 21 oktober om 11u aan de Noorderlaan 120 te Antwerpen.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

 

 


Kernwoorden: , , , , ,