Vlaams Belang voert actie tegen nieuw ‘vakantiepark’ voor asielzoekers in Antwerpen

Gisteren, zondag 23 september heeft Vlaams Belang Antwerpen actie gevoerd tegen het nieuwe ‘vakantiepark’ voor jonge asielzoekers op de landbouwzone aan de Lange Bremstraat in Merksem (naast het Jan Palfijnziekenhuis). Het betreft een cohousing-project van CURANT (Cohousing and casemanagement for Unaccompanied Young Adult Refugees in Antwerp). Het complex van appartementen en woningen kan rekenen op een eigen parking, een eigen moestuin en een sportveld.

Nadat vorig jaar een Afghaanse vluchteling in Antwerpen aangehouden werd op verdenking van aanranding van de eerbaarheid van zijn huisgenote/buddy, leeft er grote ongerustheid bij de buurtbewoners in de omgeving van de Lange Bremstraat. Bovendien nemen zij het niet dat een van de laatste open groene plekken in Merksem (tussen het Fort van Merksem en het Jan Palfijnziekenhuis, en de Bredabaan) ingepalmd wordt om er asielzoekers te huisvesten.

De snelle bouw van dit ‘vluchtelingenresort’ staat ook in schril contrast met het gebrek aan sociale woningen in Antwerpen. Antwerpen telt wachtlijsten met in totaal 28.164 unieke kandidaat-huurders die vaak zes jaar en langer moeten wachten op een sociale woning of appartement. Bijzonder pijnlijk is het feit dat in de onmiddellijke omgeving van de Lange Bremstraat, in de Laaglandlaan, tientallen oudere bewoners van sociale woningen uit hun huizen werden gezet wegens ‘verbouwingswerken’ en dienden te verhuizen naar allerlei ongeschikte woningen elders.

Eerder al stelde Antwerps lijsttrekker Filip Dewinter dat door dergelijke projecten almaar meer asielzoekers worden aangetrokken: “Zulke projecten fungeren als magneet voor asielzoekers van elders die zich in Antwerpen zullen vestigen.” Dergelijke asielprojecten staan ook in schril contrast met de stoere communicatie van burgemeester De Wever wat immigratie betreft.

Voor het Vlaams Belang staat dit ‘vakantiepark’ voor asielzoekers symbool voor het eigen volk laatst-beleid van het districts- en stadsbestuur. Onze eigen mensen moeten minstens drie jaar wachten op een sociale woning. Het Vlaams Belang wil overigens ook dat de Merksemse Brem gewoon groen blijft.