Vlaams Belang steunt MIVB-medewerkers en roept Openbaar Ministerie op om beroep aan te tekenen tegen wereldvreemd vonnis

gepubliceerd op 14 februari 2014 om 11:58

Vlaams Belang verklaart zich solidair met alle medewerkers van de MIVB, die vandaag zeer terecht protesteren tegen het ultralakse vonnis van de Brusselse strafrechtbank. Het is immers irrationeel en meer dan stuitend dat het doodslaan van een ambtenaar in functie – en bij uitbreiding het doodslaan van iedere burger –  niet met een effectieve gevangenisstraf wordt beantwoord.

Op deze manier moedigt Justitie zelf de agressie en de chaos in onze hoofdstad aan. Het vonnis is een volstrekt onbegrijpelijk en onverantwoord signaal naar alle amokmakers en geweldenaars die in Brussel rondlopen: Sla er maar op los. Je zal er toch niet voor gestraft worden.

Senator Bart Laeremans heeft minister Turtelboom gisteren in de plenaire Senaat gevraagd of het Openbaar Ministerie reeds beroep had ingesteld tegen het wereldvreemde vonnis. De minister bleef helaas het antwoord schuldig en kon enkel uitbrengen dat de beroepstermijn nog niet verstreken is. Het Vlaams Belang roept het Openbaar Ministerie op om zonder dralen beroep in te stellen, zodat het pijnlijke dossier door drie rechters herbekeken kan worden.

Tegelijk vindt het Vlaams Belang het bijzonder vreemd dat de MIVB zich in dit dossier geen burgerlijke partij heeft gesteld. Nochtans verklaarde Brussels minister Brigitte Grouwels in antwoord op een vraag van Brussels Volksvertegenwoordiger Dominiek Lootens in het verleden dat de MIVB zich in ieder dossier van geweld tegen MIVB-medewerkers burgerlijke partij zou stellen. Het Vlaams Belang zal hierover in het Hoofdstedelijk Parlement de minister dan ook ondervragen.