Vlaams Belang lanceert petitie: SN Brussels Airlines moet vluchten van en naar ebola-landen stoppen

gepubliceerd op 23 oktober 2014 om 10:22

Filip Dewinter: “België dreigt Europese toegangspoort voor Ebola te worden”

SN Brussels Airlines is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die momenteel nog op ebola-risicolanden vliegt. Wekelijks verzorgt SN twee vluchten naar respectievelijk Monrovia in Liberia (ROB) en Freetown in Sierra Leone (FNA). Hoewel sinds enkele dagen alle passagiers van deze vluchten in Zaventem bij aankomst gescreend worden, blijft de kans erg groot dat besmette personen het land binnenkomen en hier de ziekte verspreiden. Het ebolavirus kent immers een incubatietijd tussen 2 en 21 dagen. Het kan dus perfect dat een met ebola besmette persoon ons land binnenkomt zonder ziekteverschijnselen te vertonen.

Filip Dewinter zal deze namiddag de federale regering tijdens het vragenuurtje in de Kamer ondervragen.

Filip Dewinter: “De vraag is niet of maar wanneer ebola ons land zal bereiken. Deze regering doet immers onvoldoende om te beletten dat ons land de Europese toegangspoort voor het ebola-virus wordt. Waarom SN Brussels Airlines in samenspraak met deze regering blijft vliegen op ebola-landen terwijl zowat alle andere grote luchtvaartmaatschappij besloten hebben om dit niet meer te doen is een raadsel. Of gaat het louter om financieel gewin op kap van de volksgezondheid?”

Het Vlaams Belang start daarom met een internetpetitie ‘Stop Ebola/stop SN vluchten van en naar ebola-landen.’ U vindt de petitie via http://www.vlaamsbelang.org/stop-ebola/

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang