Vlaams Belang Antwerpen organiseert wielertentoonstelling

gepubliceerd op 02 oktober 2015 om 11:02

Van zaterdag 3 tot en met zondag 11 oktober organiseert de Antwerpse afdeling van het Vlaams Belang een wielertentoonstelling. Wielrennen tekent immers de Vlaamse identiteit: Vlaanderen ademt ‘de koers’ en de ‘dwangarbeiders van de weg’ zijn Vlaamse helden.

De tentoonstelling bestaat een uitgebreide verzameling affiches, foto’s, koerstruien, fietsen enzovoort. Deze wielerparafernalia zijn getekend door het harde labeur van het wielrennen van vroeger tot nu: gaande van wielertruien van coureurs als Jef – ‘Poeske’ – Scherens over rugnummers van klasbakken als Michel Pollentier en Eddy – ‘De kannibaal’ – Merckx en fietsen van sprintbommen als Tom Steels, tot bidons van Tom Boonen, Greg Van Avermaet en Fabian Cancellara. Dagelijks zal er een rondleiding worden gegeven door ex-wielrenner Patrick Den Hert.

Bovendien zijn wij bijzonder vereerd om een tiental Vlaamse wielerhelden, onder wie Freddy Maertens (2x wereldkampioen) en Roland Liboton (10x opeenvolgend Belgisch kampioen veldrijden), aan u te kunnen voorstellen.

Wij verwachten u op zaterdag 3 oktober om 14.30u in het Vlaams Belang-secretariaat in de Van Maerlantstraat 14 te Antwerpen. Wielerkampioen Freddy Maertens zal dan de tentoonstelling openen, alsook zal er een ‘meet and greet’ plaatsvinden met verschillende wielerhelden.

 


Kernwoorden: