Universiteit Antwerpen islamiseert

gepubliceerd op 19 mei 2015 om 19:01

Filip Dewinter: “De islam leren kennen is (helaas) een must, maar de invulling van het nieuwe vak ‘Islamic worlds’ op de Universiteit Antwerpen belooft islamisering in de hand te werken.”

Gazet van Antwerpen pakt vandaag uit met het bericht dat op de Universiteit Antwerpen de ‘islamcultuur’ een ‘verplicht vak’ wordt (‘Islamic worlds’ geheten) voor bachelorstudenten geschiedenis. De Universiteit Antwerpen is de enige universiteit in Europa die op bachelorniveau zo’n vak verplicht opneemt in het curriculum.

We lezen in Gazet van Antwerpen:

“Een cluster van vakken, onder de noemer Islamitische Werelden, maakt de opleiding minder Europees gericht en maakt ze ook toegankelijker voor studenten met een islamitische achtergrond.” Professor Marnix Beyen legt uit: “We willen minder eurocentrisch te werk gaan en tegelijkertijd meer studenten met een allochtone achtergrond aantrekken.” “Tegelijk hopen we dat we de niet-allochtone studenten hierdoor meer kennis en dus ook meer begrip kunnen bijbrengen.”

De twee docenten die voor het nieuwe vak worden aangetrokken zijn Malika Dekkiche en Isa Blumi. Blumi: “De kennis van de islamitische cultuur laat veel te wensen over. Ook bij moslims, ja.” “Studenten hebben via de media meestal een totaal verkeerd en onvolledig beeld gekregen van wat de islamitische cultuur inhoudt.”

“Minder Europees gericht”? “Meer begrip”? “Meer studenten aantrekken met een allochtone/islamitische achtergrond”? “Te weinig kennis bij moslims over de islamitische cultuur”? “Een verkeerd en onvolledig beeld van de islamitische cultuur in de media”?

Voor het Vlaams Belang kan er maar één goede reden zijn om een dergelijk vak aan te bieden: het verwerven van kennis over en inzicht in de islam(itische cultuur), inclusief de rode draad die de bloedige islamitische geschiedenis kenmerkt van onderwerpen van en parasiteren op andere volkeren, culturen en religieuze gemeenschappen.

Daartoe moet het vak ‘Islamic worlds’ juist wél worden gegeven vanuit Europees perspectief, door middel van de objectieve, wetenschappelijke methodiek van onderzoek, kennis verwerven, bronnen checken en verbanden leggen. Daar blinkt het Westen in uit en is het vrij en welvarend mee geworden, in tegenstelling tot de islamitische wereld die tot op vandaag grossiert in leugenachtig paranoïde complotdenken en geschiedvervalsing – denken we maar aan de blijvende ontkenning van de Armeense genocide, de mythe van de zogenaamde ‘nakba’, de Holocaustontkenning en de weigering om de eigen bloedige islamitische geschiedenis van verovering, plundering, verkrachting en slavenhandel onder ogen te zien.

Getuige dit opiniestuk is UA-professor Marnix Beyen een typische cultuurmarxist die de oorzaak van moslimextremisme niet in de eerste plaats bij de gewelddadige islamitische bronnen, met name de Koran en de Hadith, en bij de in de 7e eeuw ontstane doctrine van gewelddadige jihad legt, maar bij ‘koloniale en neokoloniale onderdrukking’. Hij doet aan geschiedvervalsing door de kip en het ei om te wisselen. En op zo iemand moeten wij vertrouwen om aan onze studenten een correct beeld over de islam(itische) cultuur te geven?

Het Vlaams Belang past met andere woorden voor het antiwesterse islamitische paradigma van het Westen als dader en het (Midden-)Oosten als slachtoffer, belichaamd door occidentalistische geschiedvervalsers zoals Edward Said (met zijn ‘Oriëntalisme’) en andere charlatans, bij wie dit nieuwe vak op onze Antwerpse universiteit zijn mosterd lijkt te zullen halen. Met argusogen zullen wij dan ook de installering van het vak ‘Islamic Worlds’ volgen.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Klik hier voor het opiniestuk: http://www.demorgen.be/opinie/we-mogen-de-link-tussen-kolonialisme-en-moslimextremisme-niet-onderschatten-a2187362/

 

 


Kernwoorden: , , , , , ,