Offerfeest: Stad Antwerpen blijft dierenleed faciliteren

gepubliceerd op 03 juni 2015 om 12:08

Filip Dewinter: “Het Antwerps bestuursakkoord mag dan wel ‘Respect voor A’ heten, het betekent alleszins niet ‘Respect voor Dieren’, want moslims kunnen ook dit jaar weer vele duizenden dieren onverdoofd slachten op kosten van de belastingbetaler”

Ofschoon de moslimgemeenschap naar aanleiding van het offerfeest voor capaciteitsproblemen vreest en naarstig geld verzamelt om koste wat het kost onze samenleving verder te islamiseren, is de beslissing van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om het ritueel onverdoofd slachten van dieren nog steeds toe te laten een slag in het gezicht van elke dierenvriend en een schande voor een fatsoenlijke samenleving. Bovendien houdt de Stad Antwerpen zich niet aan haar eigen Bestuursakkoord, waarin we in punt 408 konden lezen:

“(…) Daarom zal de stad met de moslimgemeenschap de dialoog aangaan teneinde te stoppen met het faciliteren van onverdoofd slachten op het Islamitisch Offerfeest en alternatieven uit te werken.”

In de stadsbegroting 2015 werd maar liefst 184.750 euro ingeschreven voor het Offerfeest, meer dan in 2014.

Filip Dewinter: “Ook in 2015 voorziet Antwerpen opnieuw belastinggeld voor de rituele onverdoofde slacht. Stop met het pompen van belastinggeld in het verderfelijke offerfeest!”

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk: onnodig dierenleed moet worden voorkomen en er moet, net zoals in andere Europese landen zoals Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk en IJsland, een algemeen verbod komen op onverdoofd ritueel slachten. Ook mag er absoluut geen belastinggeld gaan naar ritueel slachten, in welke vorm ook.

Filip Dewinter: “Halal slachten is een onderdeel van de totalitaire sharia. Ook wanneer moslims zelf genoeg geld bijeen krijgen om op ons grondgebied een dergelijk slachthuis te installeren, moet het worden verboden.”

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

 


Kernwoorden: , , ,