Jihadprediker te gast op Brusselse moslimbeurs

gepubliceerd op 28 oktober 2014 om 14:46

Klaas Slootmans

Vlaams Belang – persdienst
Madouplein 8/9
1210 Brussel

GSM 0479 76 37 51
Tel 02 219 60 09
Fax 02 219 50 47

[PERSBERICHT – 28 oktober 2014]

 

Filip Dewinter: “Indien het deze regering menens is met de strijd tegen het oprukkend islamextremisme, moet deze man de toegang tot het land worden ontzegd”

 

In een schrijven aan de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) vraagt Vlaams Belang-kamerlid Filip Dewinter om de beruchte jihadprediker Tareq Al-Suwaidan de toegang tot het land te ontzeggen. Deze leider van de Moslimbroederschap in Koeweit plant om van 7 tot 10 november ons land te bezoeken om het woord te voeren op de moslimbeurs in Brussel, die volgende week plaatsvindt in de gebouwen van Tour & Taxis. 

Tareq Al-Suwaidan staat sinds 2007 bij de Amerikaanse veiligheidsdiensten te boek als pleitbezorger en sponsor van jihadterrorisme wereldwijd. In een interview met de Arabische televisiezender Al-Ouds, gelieerd aan het jihadistisch-terroristische Hamas, zei Tareq Al-Suwaidan: “Alleen gewapend verzet kan de situatie in Palestina veranderen. De joden zijn de grootste vijand van de moslims.” In een preek op internet (14 juli 2014) zei Tareq Al-Suwaidan dat “Israël een deviant land is dat totaal moet worden uitgeroeid. Wij willen geen wapenstilstand maar zeggen Hamas om raketten te lanceren tot ze voor ons buigen.” Verder verklaarde hij dat “alle moslimmoeders hun kinderen moeten zogen met haat tegen de zonen van Zion. Dat zijn vijanden en dat moeten we in de zielen van onze kinderen inprenten totdat er een nieuwe generatie opstaat die ze van het aangezicht van de aarde vaagt.” Bovendien is Al-Suwaidan de auteur van een antisemitische boekwerk, getiteld ‘Encyclopedia of Jews’.

Het is duidelijk dat – zeker in het huidige klimaat van toenemende radicalisering van moslims, toenemende jihadistische terreuractiviteiten en de recente jihadaanslag op het Joods Museum te Brussel – een dergelijke haatprediker niet kan worden getolereerd. In een brief aan de Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en de Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft Filip Dewinter dan ook gevraagd om Tareq Al-Suwaidan, leider van de Moslimbroederschap in Koeweit, de toegang tot ons land te ontzeggen.

Indien het deze regering menens is met de strijd tegen het oprukkend islamextremisme, moet deze haatprediker de toegang tot het land worden ontzegd,” aldus Dewinter. Het Vlaams Belang-Kamerlid kondigde aan beide ministers hierover volgende week te ondervragen.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang