Imam Youssef El G. werd Syrië-jihadist. Sluit zijn moskeeën in Antwerpen!

gepubliceerd op 27 november 2015 om 20:19

Filip Dewinter: “Hoe vaak heeft Vlaams Belang niet gewaarschuwd voor de radicale islam en jihadisme in moskeeën De Koepel en El Mohsinien, moskeeën waar imam-jihadi Youssef El G. actief was? Sluit ze nu eindelijk!”

Dat de Marokkaanse imam Youssef El G., die in maar liefst drie Antwerpse moskeeën preekte, als jihadist naar Syrië is vertrokken, hoeft niet te verbazen. De imam predikte in moskeeën El Tah El Nasser (Hoboken), El Mohsinien (Berchem) en De Koepel (Borgerhout). De eerste twee moskeeën zijn niet erkend, bekeerlingenmoskee De Koepel werd middels een besluit van 24 oktober 2011 van toenmalig Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) wel erkend.

In 2013 bleek echter uit meerdere rapporten van de veiligheidsdiensten dat De Koepel banden onderhoudt met radicale moslimorganisaties. Zowel ex-moslim Peter Velle als de tot de islam bekeerde Syrië-jihadisten Brian De Mulder en Jejoen Bontinck, die allen De Koepel regelmatig bezochten, hebben aangetoond dat De Koepel een rekruteringsmoskee van Sharia4Belgium was.
Filip Dewinter kaartte dan ook twee jaar geleden al aan dat De Koepel deel uitmaakt van een salafistisch netwerk. Dewinter in 2013: “De moskee heeft banden met verschillende andere, radicale moslimorganisaties zoals Al Mawada. De Koepel ontvangt ook regelmatig buitenlandse sprekers die zeer radicale ideeën uitdragen.”

Moskee El Mohsinien in Berchem kreeg reeds in 2009 een negatief advies van de staatsveiligheid. Minister van Justitie De Clerck stelde toen dat de moskee te extremistisch is. Bij monde van Filip Dewinter stelde Vlaams Belang dan ook zes jaar geleden al dat het stadsbestuur de samenwerking met El Mohsinien moest stopzetten en de subsidies voor de moskee moest blokkeren. Pittig: tijdens de eerste helft van dit jaar liet Vlaams parlementslid Manuela Van Werde (N-VA) zich nog met hoofddoek opmerken in moskee El Mohsinien. (zie foto)

Tot slot vernemen we vanuit de “geschokte Antwerpse moslimgemeenschap” dat “de jonge Marokkaanse imam indruk maakte met zijn recitaties van de koran en zijn mooi gezang”. Misschien moet de moslimgemeenschap nu eindelijk eens aan zelfonderzoek beginnen te doen, want allicht begon Youssef El G. door zijn Koranrecitaties de islamitische leer zo goed te begrijpen, dat hij een voor goede moslims bijzonder logische stap heeft gezet: jihadist worden, in navolging van de islamitische profeet Mohammed. De tot jihadgeweld oproepende Koran en de jihadist Mohammed zijn het probleem.

Met het vertrek naar de jihad in Syrië van imam Youssef El G., ziet het Vlaams Belang helaas wederom haar gelijk bevestigd. Wij eisen dan ook de onmiddellijke sluiting van de drie moskeeën in Antwerpen waar imam Youssef El G. predikte.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Manuela Van Werde

 


Kernwoorden: , , , ,