“Grote Moskee = haatpaleis”

gepubliceerd op 16 december 2015 om 13:00

Kamerlid Filip Dewinter legde Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op de rooster inzake de Saoedische ‘Grote Moskee’ in Brussel. Dewinter wilde weten of Jambon na decennia islamisering nu eindelijk actie zal ondernemen.

Toen in 1967 de Saoedische koning Faisal (1903-1975) in Brussel op bezoek kwam, kreeg hij van koning Boudewijn het paviljoen in het Jubelpark in erfpacht (tot 2067). De Saoedi’s bouwden het paviljoen om tot een moskee, die in 1978 de hoofdmoskee van Brussel werd, de zogenaamde ‘Grote Moskee’.

Islamisering van in het begin

Reeds van in het begin werd duidelijk dat deze moskee een uitvalsbasis is voor de islamisering van onze samenleving. Het ‘Paviljoen der menselijke driften’ (van Jef Lambeaux) vlak bij de Grote Moskee moest immers worden gesloten, omdat de islamitische Saoedi’s zich stoorden aan het vele naakt. Sindsdien is het kunstwerk niet of nauwelijks voor het publiek toegankelijk. Ook kreeg een koloniaal monument vlak bij de Grote Moskee een aangepast bijschrift omdat het ‘racistisch’ of ‘islamofobisch’ zou zijn.

Islamiseringsorgaan

De Grote Moskee in Brussel of het ICC (Islamitisch Cultureel Centrum) en zijn tentakels, zoals de Moslim Wereld Liga, spelen een belangrijke rol in de groei en verspreiding van de orthodoxe islam in Brussel en daarbuiten. Ze injecteren verwerpelijke islamitische ideeën in onze samenleving. Middels de buitenlandse financiering en connecties, de moskee, de imams, de leerkrachten Arabisch en islam, het eraan gelieerde Europees instituut voor Theologie en de Al Ghazali-school, het begeleiden van vele bekeringen, het verspreiden van Korans en shariaboeken, het afsluiten van religieuze huwelijken enzovoort, zijn de Grote Moskee en zijn islamitische organen invloedrijke islamiseringsvehikels. Het Vlaams Belang zegt dat al decennia, maar werd steevast genegeerd of weggelachen.

Wahabisme?

Het zogenaamde ‘wahabisme ‘of ‘Saoedisch salafisme’ is vandaag kop van jut, ook voor sommigen die al decennia zwijgen over de islamisering van onze cultuur, omdat het terecht als ideologisch voorportaal van de gewelddadige jihad en jihadistische groeperingen als Islamitische Staat, Al Qaida, Boko Haram enzovoort wordt beschouwd.

Met dezelfde redenering moet men zich echter afvragen wat dan het ideologisch voorportaal is van dat zogenaamde (Saoedisch) ‘salafisme’ of ‘islamisme’, de zogenaamde ‘politieke islam’. Dat is natuurlijk de islam zelf. Welke termen men er ook op wil plakken: de zogenaamde ‘politieke islam’ zit in de islam als het kuiken in het ei. En dus moet vandaag meer dan ooit het credo gelden: ‘It’s the Islam, stupid!’.

Filip Dewinter versus Jan Jambon

De Turkse President Erdogan stelde ooit: “Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten.” Met die woorden indachtig, die men maar beter serieus kan nemen, legde Filip Dewinter Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op de rooster.

Dewinter tot Jambon in de Kamer der Volksvertegenwoordigers:

“Na vele decennia is de traditionele politieke familie eindelijk wakker geworden. De Grote Moskee en de Moslim Wereld Liga hebben ondertussen wel een derde van de moskeeën in handen, en ze worden door hen gefinancierd. Ondertussen werden ook honderden moslimleraren en imams door de Saoedi’s opgeleid en benoemd. En nu gaat men die ene moskee misschien sluiten. Hoe zit het nu? Wordt die erfpachtovereenkomst onderbroken? Eén moskee sluiten zal het verschil niet maken, maar het zou op zijn minst een symbolische daad zijn. Besef echter dat het ook niet meer dan symptoombestrijding zal zijn, want via de Moslim Wereld Liga en deze Grote Moskee heeft men 50 jaar lang moslims kunnen radicaliseren en is de salafistische islam in onze samenleving verspreid. Het probleem zit veel dieper: moskeeën zijn haatpaleizen, het zijn kazernes van waaruit de jihad tegen onze samenleving wordt georganiseerd. Ik ben benieuwd of u wat deze ene moskee betreft de moed heeft om een symbolische daad te stellen door ze te sluiten.”

Minister Jambon antwoordde dat de toekomst van de Grote Moskee afhangt van een doorlichting door de staatsveiligheid. Als reactie daarop toonde Dewinter de islamitische antiwesterse Nederlandstalige boeken die door de Grote Moskee en zijn talrijke Saoedische nevenorganisaties in onze samenleving worden verspreid.

Dewinter opnieuw tot Jambon: “Uw staatsveiligheid beschikt blijkbaar nog altijd niet over dit boek, ‘De weg van de moslim’, dat ik al enige tijd ken onder andere dankzij de vereniging voor ex-moslims van Peter Velle. In dit boek kunt u onder andere lezen hoe homo’s van hoge gebouwen moeten worden gesmeten, dat vrouwen moeten worden gesluierd en wanneer vrouwen moeten worden gestenigd, zoals na overspel. U en uw veiligheidsdiensten moeten dit boek lezen, want dan zou u beseffen dat er al veel te lang is gewacht met het sluiten van deze moskee. Maar vandaag gaat u een rapport van de staatsveiligheid afwachten! Wat hebben uw diensten en die staatsveiligheid al die tijd dan eigenlijk gedaan? Gewacht op de aanslag op het Joods museum of de aanslagen in Parijs!? Dit is werkelijke ongehoord, ik pik dit antwoord niet! Deze moskee moet worden gesloten, nu, vandaag, onmiddellijk!”

Klik hier om het volledige fragment te bekijken.

 


Kernwoorden: , , ,