Geluidsopname toespraak imam Nordine Taouil: Taouil verspreidt extreme denkbeelden onder moslims en vergelijkt ongesluierde westerse vrouwen met ‘dieren’

gepubliceerd op 28 april 2010 om 15:06

Vlaams Belang eist onmiddellijk ontslag van Taouil als voorzitter Moslimraad

Uit geluidsopnamen van een recente toespraak van Nordine Taouil in een Antwerpse moskee – gelekt naar het  Vlaams Comité voor Ex-Moslims – blijkt dat deze invloedrijke en bekende imam extreme denkbeelden verspreidt onder moslims, de basisprincipes van onze Europese beschaving volledig verwerpt, integratie afwijst en zelfs aanzet tot haat tegen ‘ongelovigen’.

In de 20 minuten durende toespraak met als thema de ‘hijab’ (sluier) trekt Taouil scherp van leer tegen de decadente kuffar (ongelovigen). De kuffar leven en kleden zich volgens Taouil “zoals dieren”. Taouil heeft het over de oorlog van de ongelovigen tegen de ‘hijab’. Deze oorlog is volgens Taouil al jarenlang bezig, waarbij hij vol heimwee verwijst naar de periode toen in Marokko nog algemeen een niqaab (volledige gezichtssluier) werd gedragen. Volgens Taouil mogen vrouwen het huis niet verlaten “zonder grondige reden” en moeten vrouwen verplicht de hijab dragen omdat dit een goddelijk gebod is. Taouil haalt ook scherp uit naar kinderen uit gemengde moslim-niet moslim relaties en noemt hen ‘haram’ (onreine) kinderen. Taouil geeft bovendien te kennen dat hij hoopt dat binnen 50 jaar Europa islamitisch zal zijn.

Het geluidsfragment met de duidelijk herkenbare stem van Nordina Taouil is te vinden via  http://www.dailymotion.com/video/xd366y_extremistische-imam-nordine-taouil_news

Enkele opmerkelijke (letterlijke) citaten uit de toespraak van Taouil (met aanduiding van het tijdstip in de toespraak):

“De oorlog tegen de hijab begon al jarenlang. Vroeger droegen bijvoorbeeld in Marokko onze moeders een niqaab. Ik zag nooit een vrouw zonder dat zij zonder haar gezicht bedekt op straat komt. Maar ze hebben eraan gewerkt totdat de vrouw de niqaab uit heeft gedaan”. (2’10’’)

“Wij zien hoe dat ze leven. Wij zien hoe dat ze op straat gaan zonder schaamte. Ze leven zoals dieren en leren de kinderen vanaf dat ze in de kleuterklas zitten, ze naar school beginnen te gaan, naar crèche gaan, om schaamteloos te zijn, zodat als het kind bloot ziet, dat het normaal is voor het kind”. (3’52’’)

“Er zijn meer dan 11 overleveringen van de profeet Mohammed, niet alleen maar over de hoofddoek, over de hijab, over dat de vrouw beschermd moet worden, dat zij niet zomaar op straat moet komen zonder een grondige reden.” (6’21’’)

“Wat wij zien hier op straat. Mensen kleden zich zoals dieren.” (11’35’’)

“Er komen veel jongeren naar mij. Jonge moslims. Spijtig genoeg. En heel veel van die jonge  moslims hebben een haram kind bij die kuffar. En waarom? Omdat er geen grenzen zijn. Dat haram kind groeit tussen de kuffar en wordt kafir (ongelovige).” (14’37’’)

“Zo klagen ze over de vergrijzing en dat er minder kinderen worden geboren. Waar zitten zij binnen 50 jaar? Over 50 jaar zal heel Europa moslim zijn. Inch’Allah. Dus maak kinderen! Ga trouwen en maak kinderen!” (15’57’’)

Tot op heden is Nordine Taouil voorzitter van de Belgische Moslimraad, het orgaan dat werd verkozen door alle Belgische moslims. Het Vlaams Belang is van oordeel dat iemand die zich op een dermate extreme manier keert tegen onze Europese beschaving en alles waar onze beschaving voor staat (bv. de gelijkheid van man en vrouw) niet kan functioneren als voorzitter van een officieel met belastingsgelden gesubsidieerd orgaan dat alle moslims in ons land zou moeten vertegenwoordigen. Vlaams Belang vraagt dan ook het onmiddellijk ontslag van Nordine Taouil als voorzitter van de Moslimraad.