Geert Wilders komt Vlaams Belang steunen

gepubliceerd op 20 januari 2014 om 11:04

artikel Clint.be

Geert Wilders komt op 23 maart naar Antwerpen als gastspreker tijdens het verkiezingscongres van Vlaams Belang. De beveiliging van een van de meest belaagde politici van Europa wordt geen sinecure.

De komst van Wilders werd zaterdagavond aangekondigd tijdens het nieuwjaarsfeest van Vlaams Belang. “Wilders is een van de prominentste woordvoerders in Europa van ons gedachtegoed”, zegt Filip Dewinter.

Geert Wilders is het boegbeeld van de Partij voor de Vrijheid (PVV), die volgens een peiling van zaterdag virtueel de grootste is van Nederland, even groot zelfs als de regeringspartijen VVD en PvdA samen. Hij werd onlangs door de kijkers van het tvprogramma EenVandaag verkozen tot politicus van 2013.

Wilders verzet zich tegen immigratie, de islam en te veel macht voor Europa. Hij wil in het Europees Parlement een fractie vormen samen met partijen als het Vlaams Belang en het Franse Front National. Wilders wordt geviseerd door Al Qaida en permanent bewaakt. “Ook zijn bezoek aan Antwerpen zal veel veiligheidsmaatregelen vergen”, aldus Dewinter. “Wilders brengt zijn eigen legioen mee, maar daarnaast hopen we ook goede afspraken te kunnen maken met de federale en lokale politie en met de Staatsveiligheid.”

Moskeewandeling

Dewinter overloopt het programma op 23 maart: “We gaan ‘s ochtends een moskeewandeling maken in Antwerpen-Noord en Borgerhout. Na de middag hopen we van Bart De Wever toestemming te krijgen om met Wilders een bezoek te brengen aan het stadhuis. Daarna is hij gastspreker tijdens ons verkiezingscongres in de Stadsschouwburg. En ‘s avonds is hij de eregast tijdens een diner voor driehonderd mensen.”