Filip Dewinter te gast in Moskou

gepubliceerd op 02 oktober 2015 om 11:44

Afgelopen donderdag was Filip Dewinter te gast in de Duma in Moskou, zeg maar het Russische parlement. Hij gaf er een toespraak op een conferentie over internationale veiligheid.

Filip Dewinter was er op uitnodiging van de voorzitter van de Duma en organisator van de conferentie, Sergey Naryshkin. In zijn toespraak benadrukte Dewinter het belang van veiligheid, met name inzake de dreiging van de islamitische jihad. De huidige vluchtelingencrisis in Europa is, aldus Dewinter, “een direct gevolg van de chaos die in het Midden-Oosten is ontstaan door het desastreuse buitenlands beleid van het Westen.”

Dewinter koppelde terrorisme aan massa-immigratie en multiculturalisme, en stelde dat “Europa Rusland moet steunen in de strijd tegen Islamitische Staat in Syrië.” Maar “Europa en de VS sponsoren” juist de jihad “terwijl Rusland oorlog voert tegen het islamitisch terrorisme”, aldus Dewinter, die verder stelde: “IS kan alleen worden verslaan door de Syrische president Bashar Al Assad te helpen in zijn moedige strijd tegen het islamitisch terrorisme.”

Tot slot vond Dewinter dat Europa moet beseffen dat Rusland het voortouw neemt om tot vrede in het Midden-Oosten te komen. Rusland en Europa zouden partners moeten zijn in een gezamenlijk strijd tegen multiculturalisme en islamisering, aldus Dewinter, die concludeerde: “In het Midden-Oosten moet opnieuw orde en stabiliteit worden gecreëerd. Om te beginnen moeten de boycot en sancties jegens Syrië worden opgeheven.”

 


Kernwoorden: , , ,