Filip Dewinter stelt zich vragen bij aanwezigheid imam Aberkan op persconferentie De Wever

gepubliceerd op 09 januari 2015 om 13:52

Op een persconferentie op het Schoon Verdiep hebben Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), imam Saïd Aberkan, rabbijn Emile Wasyng en bisschop Johan Bonny opgeroepen tot meer respect en samenhang.

Het Vlaams Belang stelt zich bij monde van Filip Dewinter serieuze vragen bij de aanwezigheid van imam Saïd Aberkan. Deze man was imam van moskee El Mouslimin (Jan Palfijnstraat 35/37, 2060 Antwerpen), en wij vragen ons af of dit nog steeds het geval is. Het was immers Nordin Taouil die achter de schermen de touwtjes van deze moskee stevig in handen hield.

De pedigree van Taouil is bekend: hij regelde onder meer opleidingen voor Belgische moslims in de madrassa’s (koranscholen) van Pakistan en Algerije, en uit stiekem gemaakte geluidsopnamen in zijn moskee blijkt dat hij vindt dat vrouwen die het huis verlaten – wat ze volgens hem niet mogen zonder ‘geldige’ reden – zich met een sluier moeten bedekken. Ongelovigen kleden zich volgens hem als dieren. Ook mag volgens Taouil de moslimvrouw niet gaan werken: haar schoot moet een vruchtbare akker zijn die zo vaak als mogelijk bevrucht wordt. Moslims moeten volgens hem zoveel mogelijk kindjes maken, zodat ze Europa verder kunnen bezetten.

In 2008 werd dan ook bekend dat van alle aanvragen in Vlaanderen tot moskee-erkenning, alleen de moskeevereniging El Mouslimin uit Antwerpen bot ving, omdat de Staatsveiligheid geen positief advies gaf. Tot op de dag van vandaag is die moskee, waarvan Saïd Aberkan wellicht nog steeds imam is, nog niet erkend.

 


Kernwoorden: , , , ,