Filip Dewinter op de Nederlandse Radio 1: ‘Wij lopen Assad voor de voeten’

gepubliceerd op 26 maart 2015 om 12:42

Vanmorgen werd Filip Dewinter vanuit Syrië telefonisch geïnterviewd door de Nederlandse Radio 1. Het interview in citaten:

Filip Dewinter:
“Ik ben op bezoek bij Assad omdat ik vind dat er klare wijn moet worden geschonken. Het Westen heeft hem in het verleden vooral verketterd, maar hij wordt nu steeds meer onze bondgenoot in de gemeenschappelijke strijd tegen de islamterreur.”

“Democratie in het Midden-Oosten is niet wat wij daaronder verstaan. Natuurlijk heeft Assad dictatoriale trekken, maar dat is ondertussen allemaal bijzaak geworden. We moeten de strijd winnen tegen de islamterreur en dat kan alleen als we Assad als bondgenoot en niet als vijand beschouwen.”

“Ik geef toe dat het een beetje de keuze is tussen de pest en de cholera, maar het regime Assad pleegt geen aanslagen in Europa.”

“Op dit moment moeten alle krachten ingezet worden om ISIS te verslaan. Wanneer we de strijd hier, in het Midden-Oosten, verliezen tegen ISIS, dan valt ook Libanon en vervolgens is Europa aan de beurt.”

“Mijn gesprek van anderhalf uur met Assad was zeer open. Ik heb gesproken over de chemische wapens, over de vele vluchtelingen en over het democratisch gehalte van zijn regime.”

“Het is een bizarre en hypocriete situatie: wij boycotten feitelijk een land dat als enige op de grond troepen inzet om vijand ISIS te verslaan, terwijl wij luchtaanvallen uitvoeren op diezelfde vijand.”

“Zowel in Europa als in de VS is er een beweging die gaat in de richting van praten met Assad, het opheffen van de boycot en desnoods tijdelijk met hem samenwerken, om ervoor te zorgen dat we samen ISIS verslaan: wij met luchtaanvallen, Syrië met troepen op de grond. Maar die inspanningen moeten gecombineerd en gebundeld worden, anders wordt het chaos en wint ISIS.”

Klik hier om het volledige interview te beluisteren.

 


Kernwoorden: , , ,