Filip Dewinter dient klacht in tegen IS-jihadi Younnes (Michael) Delefortrie wegens aanzetten tot geweld en vraagt de verbeurdverklaring van Delefortries inkomsten die voortspruiten uit zijn criminele daden.

gepubliceerd op 15 oktober 2015 om 09:07

Filip Dewinter: “Net zoals in Frankrijk moet het openlijk sympathiseren met jihadistische terreurorganisaties zoals Islamitische Staat strafbaar worden gesteld.”

Younnes (Michael) Delefortrie was lid van het terroristische Sharia4Belgium en streed drie weken als IS-jihadi in Syrië. Hij ondersteunde er de gewelddadige jihad en bedreigde ook in Vlaanderen verschillende mensen met de dood. Hij richtte Sharia4Flanders op om zaken te kunnen ondernemen buiten het parcours van Sharia4Belgium.

Ook riep Delefortrie op tot moord op Filip Dewinter middels een foto waarop het afgehakte hoofd van Dewinter op een zwaard is te zien, met daarbij de titel ‘sharia’ (zie: https://twitter.com/FDW_VB/status/653481454199001088/photo/1). Over deze oproep van Delefortrie om de moorddadige islamitische wet op een islamkritische volksvertegenwoordiger toe te passen, diende Dewinter klacht in.

Vandaag loopt Delefortrie vrij rond in onze samenleving: hij werd slechts veroordeeld tot 3 jaar en een geldboete van 1000 euro, beide met uitstel. Burgemeester De Wever heeft totaal geen vat op hem, want Delefortrie kon “een speciaal begeleidingsprogramma voor teruggekeerde Syriëstrijders” gewoon weigeren. Met behulp van een journalist publiceerde Delefortrie een boek, hij werkt bij een bakker in Antwerpen en krijgt een kritiekloos podium in de media.

In de media liet Delefortrie reeds het volgende optekenen:

Delefortrie: “Ik begrijp waarom ze (IS, SvR) die onthoofdingvideo’s maken: als de vijand je niet vreest, loopt hij over je heen.”

Delefortrie noemde de broers Kouachi, die de halve redactie van Charlie Hebdo uitmoordde, “broeders in de islam”.

Delefortrie: “Ik ben pro IS. Voor mij is Islamitische Staat een project dat op de Koran is gebaseerd.”

Delefortrie: “Folterpraktijken? Ik heb wel eens gezien dat mensen een ‘tikske’ van de zweep kregen, maar dat was om ze te laten spreken.”

Delefortrie (over zijn steun aan de gewelddadige jihad in Syrië): “Waarom zou ik spijt hebben? Ik heb gedaan wat ik als moslim dacht te moeten doen.”

Delefortrie vindt het niet meer dan normaal dat IS homoseksuelen van kerktorens afgooit. “Want zo staat het in de islamitische voorschriften. Homoseksualiteit is een zonde en wie betrapt wordt, mag van een hoge berg of gebouw gegooid worden.”

Delefortrie rechtvaardigt de bloederige onthoofdingen door te stellen dat slachtoffers niet lijden maar “onmiddellijk dood” zijn.

Kamerlid Filip Dewinter is van mening dat het gerecht een kans heeft laten liggen door Delefortrie niet de voorwaarde op te leggen niet openlijk te sympathiseren met IS (in Frankrijk is sympathiseren met IS zelfs bij wet verboden). Iemand die geweld op een dergelijke manier goedkeurt en zelfs verheerlijkt, is een gevaar voor onze vrije samenleving en moet strafbaar worden gesteld. Het feit dat IS-jihadi Delefortrie zonder beperkingen mag aanzetten tot geweld en openlijk zijn sympathie voor IS mag betuigen, toont nogmaals aan hoe laks onze overheid optreedt tegen IS en hun sympathisanten.

Filip Dewinter dient woensdag dan ook een klacht in tegen Delefortrie wegens aanzetten tot geweld, en dit op basis van art. 66 van het Strafwetboek. Ook dient Dewinter een klacht in op basis van art. 43quater § 2 van het Strafwetboek, zodat de inkomsten voor Delefortrie – bijvoorbeeld via zijn boek ‘Mijn persoonlijke jihad’ – die voortspruiten uit zijn criminele daden verbeurd worden verklaard.

Tot slot zal Dewinter een wetsvoorstel indienen om, zoals in Frankrijk, het openlijk sympathiseren met jihadistische terreurorganisaties zoals Islamitische Staat strafbaar te stellen.

 


Kernwoorden: , , , , ,