Filip Dewinter diende klacht in tegen de Facebookgroep ‘A.C.A.B. Antwerpen’ (A.C.A.B.: All Cops are Bastards)

gepubliceerd op 26 september 2017 om 11:41
Filip Dewinter: “Het fascisme vermomt zich vandaag als antifascisme. Groepen die aansporen tot geweld tegen de politie, die het nota bene al moeilijk genoeg heeft, moeten hard worden aangepakt.”

 

De (besloten) Facebookgroep ‘A.C.A.B. Antwerpen’ (‘All Cops are Bastards’ of ‘Alle politieagenten zijn klootzakken’) verspreidt stickers en affiches met het opschrift ‘Heel Antwerpen haat de flikken’. Zie de affiche hier. Ook ‘Antifa Antwerpen’, gesteund door Groen Antwerpen en de PVDA, zet aan tot geweld tegen de Antwerpse politie met deze affiche, die verwijst naar ‘All Cops Are Bastards’ (#ACAB) en ‘Fuck Cops’ (#FCKCPS). Een zogenaamde ‘antifascistische zone’ is volgens hen een zone zonder politie (‘no cops’). Ook roepen ze op om gemaskerd te werk te gaan, een nauwelijks verholen oproep tot vandalisme en geweld.

Filip Dewinter diende dan ook klacht in tegen de Facebookgroep ‘A.C.A.B. Antwerpen’.

Dewinter: “Er is in Antwerpen een gevaarlijke evolutie aan de gang waarbij drie groepen elkaar steeds meer vinden in hun gemeenschappelijke afkeer van de politie: de drugsmaffia, de orthodoxe islam en extreemlinks (‘Antifa’). Alledrie hebben ze belang bij het ontstaan van een wetteloze no-gozone.”

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen