FDW en Van dermeersch krijgen slaag te Brussel nav meeting. artikel clint.be

gepubliceerd op 03 april 2014 om 22:01

 

In Brussel vond een felbevochten meeting van het Vlaams Belang plaats. Felbevochten, niet enkel omdat de burgemeester de meeting verbood nadat hij de zaaleigenaar niet kon overtuigen de zaal af te zeggen, maar ook letterlijk. Filip Dewinter en Anke Van dermeersch kregen rake klappen van linkse tegenbetogers.

De Brusselse PS-burgemeester Mayeur is een reputatie aan het opbouwen van pure Vlaminghaterij. Nadat hij vorige maand er alles aan probeerde te doen om een nationalistische betoging te verhinderen (die uiteindelijk tegen de 10.000 deelnemers uit heel Europa aantrok) was het volgende doel de meeting van Vlaams Belang Brussel vanavond. Mayeur benaderde de zaaleigenaar van Theater Vaudeville met de vraag het contract met het VB op te zeggen. De zaaleigenaar weigerde en vond het VB een klant als een andere.

 

Nadat Mayeur in dit opzet gefaald was, dreigde hij met een verbod van de meeting en gebruikte uiteindelijk een drogreden om dat dreigement in daden om te zetten. Het VB kent de klappen van de socialistische zweep en trok daarop vandaag meteen naar de Raad Van State, die in zo’n geval het verbod kan opheffen. Deze gaf het Vlaams Belang gelijk en de partij kon, weliswaar in een andere zaal, de meeting alsnog laten plaatsvinden.

Maar daarmee was het nog niet gedaan, want linkse activisten hadden aangekondigd te zullen tegenbetogen. Ze zouden “er alles aan doen om de meeting niet te laten plaatsvinden”. Het Vlaams Belang had een alternatieve locatie op de Grote Markt van Brussel en daar stonden dan, zoals verwacht, een horde linkse actievoerders de VB’ers op te wachten.

 

 

Gewone toehoorders van de meeting werden uitgescholden en bespuwd, maar toen Filip Dewinter en Anke Van dermeersch door de blokkade ‘wandelden’, kregen ze rake klappen van de actievoerders. Anke: “Brussel is al een onveilige stad voor jonge meisjes en vrouwen door de toenemende islamisering. Maar ook hun extreem linkse collaborateurs willen dan nog eens manu militari verhinderen dat vrouwen zoals ik zich politiek engageren, voor een betere en dus veilige toekomst, voor onze kinderen en kleinkinderen. Niemand zal ons tegenhouden! Gelukkig hadden mijn vriendin en ik geen Louboutins aan…”

 

Ook Dewinter heeft zo zijn bedenkingen bij de gebeurtenissen: “Stalin-Mayeur heeft moeten inbinden door de uitspraak van de Raad Van State en heeft daarom uit frustratie zijn PS-knokploeg op ons afgestuurd om dat te doen waar hij zélf niet in slaagde, namelijk het proberen te verhinderen dat het Vlaams Belang in Brussel een meeting kon organiseren. De meeting vond overigens plaats in een café op de Grote Markt recht tegenover het Kremlin-Stadhuis van Brussel.” (BD)