Donderdag 3 november om 20u: Pakistaanse islamprediker die jihadistische moordenaar Mumtaz Qadri verheerlijkt, komt spreken in Molenbeek

gepubliceerd op 28 oktober 2016 om 13:30

 

Iets meer dan een half jaar na de bloedige jihad-aanslagen in Brussel, waarbij 32-doden en honderden gewonden vielen, is dit land en met name Brussel nog steeds een broeinest van sharia en jihad.

 

Filip Dewinter: “Van het zogenaamd ‘opkuisen’ van Molenbeek komt niets terecht. Zolang haatimams hier ongestoord hun jihadboodschappen mogen verspreiden, is het dweilen met de kraan open. Moskeeën zoals de Jamia Islamia moskee in Molenbeek moeten direct gesloten worden. Dat uitgerekend in Molenbeek dergelijke haatpredikers ongemoeid hun ding kunnen doen, toont aan dat de controle op de organisatie en de activiteiten van de jihadbeweging in ons land allesbehalve efficiënt en sluitend is.”

Op 16 mei, nog geen twee maanden na de bloedige jihad-aanslagen in Brussel, predikte de Pakistaan Muhammad Hanif Qureshi in de Moskee Jamia Islamia te Molenbeek (Pastorijstraat 17). Hij is de oprichter van ‘Shabab e-Islami’ en inspireerde moslimterrorist Mumtaz Qadri om de seculiere gouverneur van Punjab Salmaan Taseer te vermoorden. Citaat van hem: “Doorzeef de lichamen van blasfemisten [zij die de islam bekritiseren of ermee spotten] met kogels.”

Op donderdag 2 juni predikte vervolgens de Pakistaanse moslim Qari Shahid Mehmood in Brussel, Molenbeek (‘Salle Saada’, Quai de Mariemont 53). Citaat van hem: “Ik ben Mumtaz Qadri [de moslimfundamentalistische moordenaar van de seculiere gouverneur van Punjab Salmaan Taseer].” Ook de Pakistaanse imam Syed Hasnat Ahmad Bukhari predikte er, en ook hij spreekt zich uit voor moordenaar-jihadist Mumtaz Qadri.  Uitspraak van hem: “Strijder Mumtaz Hussain Qadri… deze grote geliefde van de Profeet.”

Een paar dagen later, op 5 juni, predikte in Molenbeek (opnieuw in moskee Jamia Islamia) een Pakistaanse prediker die alle Joden uitgeroeid wil zien, Muhd. Raza Saqib Mustafai: “Wanneer alle Joden zijn vernietigd, dan zal de wereld gezuiverd zijn.” Hij woonde al huilend de begrafenis bij van moslimterrorist Mumtaz Qadri. Eerder, op 16 november 2015 (vlak na de jihad-aanslagen in Parijs), sprak hij al eens in Brussel.

Volgende week, op donderdag 3 november om 20u, zal in Brussel opnieuw een Pakistaanse moslimprediker spreken die de jihadistische moordenaar Mumtaz Qadri verheerlijkt: Muhammad Imran Attari. Dit gebeurt voor de zoveelste keer in dezelfde Jamia Islamia Moskee te Molenbeek. De uitvalsbasis van Imran Attari is Karachi (Pakistan) en hij is het hoofd van Dawat-e-Islami (opgericht in 1980), dat wereldwijd in vele tientallen landen opereert en ook in Antwerpen (Lange Scholiersstraat 104) een basis heeft.

Dawat-e-Islami probeert zich gematigd voor te doen, maar zijn islamitische ideologie verschilt in wezen niet van die van bijvoorbeeld Al Qaida. De stichter van Dawat-e-Islami, Molana Ilyas Qadri, heeft op Madani TV verklaard dat blasfemie moet worden bestraft met de dood, en dat wanneer een moslim iemand vermoord die spot met de islam of de islam bekritiseert, hij niet mag worden gestraft. Dat hoeft niet te verbazen, want dat is exact wat de islamitische leer in de Koran en de Hadith voorschrijft. Dawat-e-Islami wordt bovendien ook gelinkt aan de jihadistische moord in Groot-Brittannië in maart van dit jaar op een volgens de islamitische leer afvallige moslim (Ahmadiyya).

Het Vlaams Belang is verbolgen over het feit dat zulke islamitische haatpredikers hun islamitische haatboodschap kunnen blijven verspreiden in onze samenleving, en dit iets meer dan een half jaar na de bloedige moslimterreur in Brussel. Filip Dewinter zal hierover Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op de rooster leggen.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Filip Dewinter

 

 


Kernwoorden: , , , , , ,