Clint.be : “In Brussel geldt de vrije meningsuiting wel voor illegalen, maar niet voor Vlamingen”

gepubliceerd op 21 februari 2014 om 13:08

Lees dit interview op www.clint.be
Dat is inderdaad wat je kan besluiten uit de actie die de rode burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, vandaag ondernam.

 

Het Vlaams Belang heeft een nieuwe campagnewagen: eentje waar men al mee tegen enkele linkse karren gereden is. De boodschap die erop staat is duidelijk: ‘Illegaal? Ga naar huis of naar de gevangenis’, met daaronder ‘Voor meer info’ en daaronder het telefoonnummer van de ‘terugkeerlijn’ van Fedasil.

De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur zag die campagnewagen niet graag naar zijn stad komen. Sterker nog: hij liet weten dat het Vlaams Belang met die campagnewagen niet welkom is in Brussel. Maar deugnieten als de Vlaams Belangers zijn, reden ze er toch. Het resultaat? De wagen werd van de weg geplukt, in beslag genomen en de chauffeur ervan in ’t gevang gestoken. Enfin, voor eventjes toch: tot de papieren voor zijn ‘administratieve aanhouding’ in orde waren.

“De Brusselse burgemeester deinst er dus niet voor terug om de Brusselse politie te gebruiken als privémilitie, om eigen partijpolitieke en privébelangen te behartigen. We kunnen alleen maar hopen dat de politie in Brussel even efficiënt illegalen zou vatten als ze hier ageerde op de Vlaams Belang campagne. Want blijkbaar geldt vrije meningsuiting wél voor illegalen, maar niet voor het Vlaams Belang”, aldus Filip Dewinter. Daarmee heeft de Belangvoorzitter overschot van gelijk natuurlijk: wanneer een horde Afghaanse illegalen massaal op straat komen toeteren dat ze allah-nog-aan-toe dringend papieren nodig hebben, krijgen ze politiebegeleiding om te beletten dat ze niet uit hun verkeershinderende botten gereden worden. Rijdt een Belanger met de foutieve boodschap rond, dan krijgt die politiebegeleiding tot aan de cel.

Filip Dewinter is zinnens de actie van de Brusselse Oppersos, behorend tot de ‘Partij der Sakkenfullers’, aan te vechten: “Artikel 10 van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens zegt: ‘Een ieder heeft het recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te koesteren en de vrijheid om inlichtingen of denkbeelden te ontvangen of te verstrekken, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen’ en in artikel 9 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat: ‘Niemand zal onderworpen worden aan willekeurige arrestatie, detentie of verbanning’, dus door zijn actie toont de kersverse burgemeester van Brussel niet veel respect te vertonen voor de mensenrechten. (SL)