Brusselse PS-burgemeester verbiedt Vlaams Belang-betoging tegen moslimbeurs

gepubliceerd op 07 november 2014 om 10:23

Filip Dewinter: “Recht op vrije meningsuiting geldt blijkbaar voor moslimfundamentalisten, maar niet voor Vlaams-nationalisten.”

Enkele daten geleden diende het Vlaams Belang bij monde van Filip Dewinter een aanvraag in bij de Brusselse PS-burgemeester Yvan Mayeur (PS) om op 7 november te betogen aan de ingang van de moslimbeurs die dit weekend plaatsvindt in Tour & Taxis. Vandaag maakte Mayeur bekend de betoging te verbieden.
Hoewel de Minister van  Binnenlandse Zaken Jan Jambon de leider van de Koeweitse moslimbroeders Tariq Al-Suwaidan – die als hoofdspreker op de moslimbeurs diende op te treden – op vraag van volksvertegenwoordiger Filip Dewinter de toegang tot ons land ontzegt, maken ook verschillende andere haatpredikers hun opwachting.

Zo maken ook volgende gasten deel uit van de sprekerslijst:
•    Achmed Jaballah, een Tunesische salafist die nauw aanleunt bij Hamas
•    Yakob Mahi, een negationist  die al geruime tijd in allerlei geschriften de Holocaust ontkent.
•    Ahmed Jaballah, een moslimprediker die stelselmatig homofobe standpunten vertolkt.

Het Vlaams Belang wou met deze protestactie duidelijk maken dat deze salafistische extremisten niet welkom zijn in ons land. Het Vlaams Belang betreurt dan ook de beslissing van de Brusselse PS-burgemeester Yvan Mayeur om de Vlaams Belang-manifestatie te verbieden en de moslimbeurs ongemoeid te laten. Filip Dewinter: “Het recht op vrije meningsuiting geldt blijkbaar voor moslimfundamentalisten, maar niet voor Vlaams-nationalisten.
Het Vlaams Belang beraadt zich dan ook over mogelijke acties die de partij alsnog op en om de moslimbeurs zal voeren.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

 


Kernwoorden: , ,