Archief mei 28th, 2010

Al Qaidastrijder verblijft in Borgerhout, ontvangt verblijfsvergunning, leefloon en tal van premies

gepubliceerd op 28 mei 2010 om 09:19

Vlaams Belang vraagt onmiddellijke uitwijzing naar Syrië!

Het Vlaams Belang is geschokt door het nieuws dat een gekende Al Qaida-terrorist na zijn vrijlating uit de Amerikaanse Quantanamo-gevangenis werd opgevangen door de Belgische regering.

Abd Al-Rahim Abdul Rassak Janko – bijgenaamd en hier wonende onder de naam ‘Al Janko” – werd door de Amerikaanse overheid opgesloten in de Quantanamo-gevangenis omdat men bewijzen vond dat hij een militaire opleiding van Al-Qaida kreeg in een kamp in Al Farouq in Afghanistan. Bovendien vond de Amerikaanse FBI een videotape waarin Al Janko aangaf te willen sterven als een martelaar/zelfmoordterrorist. Hij stond tot op het moment dat hij gevangen genomen werd op de “Most Wanted Terrorist Seeking Information List” van het Amerikaanse FBI.

Dat uitgerekend de Belgische regering deze man een verblijfsvergunning omwille van humanitaire redenen uitreikt is dan ook te gek voor woorden. Ons land dreigt meer dan ooit een draaischijf is geworden voor terroristen en islamfundamentalisten allerhande.

Het Vlaams Belang ontdekte dat de man in kwestie in de Koolstraat in Borgerhout woont. sinds 09/11/2009 ontvangt Al Janko een leefloon van 725 €. Hij ontving ook een installatiepremie (926 €) en een uitzonderlijke huurwaarborg (1140 €). Tevens ontving hij een uitzonderlijke financiële bijdrage (725 €) en geniet hij van een waarborg verzorging en verpleging waardoor alle medische kosten ten laste van de overheid vallen.

Filip Dewinter : “Het is een schande te moeten vaststellen dat de overheid een gekende en potentieel gevaarlijke Al Qaidastrijder huisvest én financiert, terwijl zoveel minderbedeelde Vlamingen op wachtlijsten allerhande staan. Het is niet de taak van België om het OCMW van de wereld te spelen en het kan al zeker niet de bedoeling zijn om Al Qaidastrijders of andere terroristen hier te huisvesten. Door dergelijke figuren hier binnen te laten creëren we het risico dat ons land een thuisbasis voor terroristen wordt  De man in kwestie moet dan ook zo snel als mogelijk uitgewezen worden naar zijn thuisland Syrië!”.

In bijlage vindt u een uitgebreid rapport en recente foto’s van ‘Al Janko’, via onderstaande link vindt u FBI foto’s van de man en de verwijzing naar de “martelaar” videotape op het internet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abd_Al_Rahim_Abdul_Rassak_Janko

 

FDW en dochter in Het Nieuwsblad : An-Sofie is charmante versie van mezelf.

gepubliceerd op 28 mei 2010 om 08:44

Interview Het Nieuwsblad

 
Wat u nog niet wist over Filip Dewinter: het Vlaams Belang-boegbeeld kent iets van whisky. Een twintigtal flessen staat in zijn living, de meest waardevolle prominent uitgestald. ‘Deze kreeg ik bij de opening van het Schotse parlement. Amper vijfduizend zijn ervan gemaakt’, zegt hij.
Niet de whisky, maar hond Ako gaat mee op de foto. ‘Als je in de politiek vrienden wil, neem dan een hond’, lacht Dewinter. Zijn barse debatstijl doet het niet vermoeden, maar in hem schuilt een familieman. Het gezin is voor de man uit Ekeren ‘ontspanning’. ‘Ik probeer zoveel mogelijk te vermijden om thuis over politiek te spreken.’ Toch vormen zijn vrouw en drie dochters ook een klankbord. ‘Politieke acties of campagnes leg ik altijd aan hen voor. Om hun eerste indruk te kennen. Ik hou er rekening mee.’
Als het over politiek gaat, blijkt dochter An-Sofie (19), de tweede oudste van de drie, zijn lieveling. ‘Zij is het meest met politiek bezig. Maar niet overdreven, hoor’, sust de VB’er. An-Sofie let op de details als papa op radio en tv komt. ‘Ik observeer hem. Als hij te moeilijke woorden gebruikt, zeg ik het. Als zijn kleren niet mooi zijn of zijn haar niet goed ligt, weet hij het ook.’
Naast de fysieke gelijkenis zijn er nog overeenkomsten met pa. ‘Ik ben koppig en zeg graag mijn gedacht. En ik kan moeilijk met kritiek om.’ Dewinter ontkent het niet. ‘An-Sofie is de charmante, vrouwelijke versie van mezelf. Nee, ik heb haar geen antwoorden ingefluisterd. Op die leeftijd heb ik haar niet zoveel meer te zeggen.’ (lacht) Of we dochterlief ooit op een partijlijst zullen zien? ‘Misschien. Dat weet ik nog niet. Ik moet eerst nog afstuderen (An-Sofie volgt Handel in het zesde middelbaar, nvdr.).’ ‘Ik heb het haar nog niet gevraagd’, zegt de pa. ‘En ik dring er niet op aan.’ (vdy)